Spustili sme donáškovú službu

objednaj si svoje obľúbené jedlo a my ti ho privezieme pred dvere alebo si poň príď sám

Moderná reštaurácia s kulinárskym zážitkom

PINUS restaurant

Ponuku jedál sme v reštaurácii vytvorili tak, aby si v nej našiel každý to svoje. Naše klasické jedlá pripravujeme v modernom štýle a v špeciálnych jedlách naši kuchári spájajú súzvuk chutí, čerstvosti a inovácii vyúsťujúcich do dokonalého gastronomického zážitku. Kvalita a čerstvosť surovín sú základom našej reštaurácie. Spolupracujeme s lokálnymi dodávateľmi, ktorí nám dodávajú najkvalitnejšie suroviny aj podľa sezóny. Pečieme si vlastný domáci chlieb a pečivo, ktoré intenzívne zvýrazní chuť jedál, ku ktorým sa pečivo podáva. V našej reštaurácii si vyrábame domáce špagety z pravej talianskej múky. K jedlu vám vieme ponúknuť kvalitné vína od slovenských výrobcov, ktoré obsadzujú popredné miesta vo svetových rebríčkoch a podčiarknu chuť výnimočných jedál v reštaurácii Pinus.

Kvalita a čerstvosť na prvom mieste

Vlastný chlieb a pečivo

Pečieme si vlastný chlieb a pečivo. Pre alergikov na lepok máme aj bezlepkovú variantu. 

Domáce cestoviny

Odporúčame vyskúšať naše domáce cestoviny z pravej talianskej múky. V ponuke nájdete aglio olio či carbonara.

Josper Grill

Využívame Josper Grill, ktorý je ideálnou kombináciou grilu a rúry. Výrazná vôňa a chuť jedla pripravovaného nad rozpáleným dreveným uhlím sa nedá porovnať so žiadnym iným spôsobom prípravy. Týmto spôsobom najčastejšie pripravujeme hamburgery, kolená či steaky.

Berkel stroj

Ručný a veľmi obľúbený nástroj považujeme nárezový Berkel stroj na prosciutto so zotrvačníkom. Najviac ho využívame na krájanie španielskych, talianskych a samozrejme slovenských mäsových výrobkov.

Dry Ager

Moderný spôsob dozrievania výberového mäsa, vďaka ktorému sa snažíme  uspokojiť chuťové poháriky aj tých najnáročnejších zákazníkov. Zrenie mäsa je proces, ktorý je síce na Slovensku pomerne neznámy, avšak zrenie mäsa sa podpisuje na zvýraznení jeho chute a jemnosti. Ide o proces, kedy sa mäso chránené tzv. „mastným kabátom“ a kosťou nechá odležať v chladiarni niekoľko týždňov. Počas tohto času dochádza v mäse k biochemickým procesom, pri ktorých nastáva zmena enzýmov obsiahnutých v mäse na bielkovinové aminokyseliny a časť glykogénu sa mení na glukézu. Vďaka tomu je mäso chutnejšie.

Čokoládová šiška PINUS

V našej reštaurácii nájdete aj čokoládovú šišku s krémovým srdiečkom na chrumkavom hniezde, ktorú podľa loga reštaurácie vyrobil uznávaný Martin Devečka.